Lauwerkrans van zilver, Den Haag, begin 20e eeuw. De lauwerkrans van bladeren en bessen is ellipsvormig, de uiteinden van de takken zijn samengebonden door een gestrikt zilveren lint. De lauwerkrans werd in 1902 gemaakt ter herinnering aan de Arnhemse musicus C.H. Coster. Hij was dirigent van het zangkoor ‘Toonkunst’ en dirigeerde dit koor tussen 1897 en 1901. ‘Toonkunst’ was een van de vele koren die in Arnhem actief waren en trad regelmatig in Musis Sacrum op. (Q30574)

Uit Kunstmuseum API
Versie door KMBot (overleg | bijdragen) op 11 jul 2023 om 09:30 (‎Een nieuw item aangemaakt: Automatic import with wikibase importer for object ([[<Labels @159270 _LanguageValues__values={'nl': <LanguageValue @1c5000 _LanguageValue__language='nl' _LanguageValue__value='Lauwerkrans van zilver, Den Haag, begin 20e eeuw. De lauwerkrans van bladeren en bessen is ellipsvormig, de uiteinden van de takken zijn samengebonden door een gestrikt zilveren lint. De lauwerkrans werd in 1902 gemaakt ter herinnering aan de Arnhemse musicus C.H. Coster. Hij was dirig...)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Lauwerkrans van zilver, Den Haag, begin 20e eeuw. De lauwerkrans van bladeren en bessen is ellipsvormig, de uiteinden va...nkunst’ was een van de vele koren die in Arnhem actief waren en trad regelmatig in Musis Sacrum op.||Museum Arnhem GM 01054
Taal Label Beschrijving Ook bekend als
Nederlands
Lauwerkrans van zilver, Den Haag, begin 20e eeuw. De lauwerkrans van bladeren en bessen is ellipsvormig, de uiteinden van de takken zijn samengebonden door een gestrikt zilveren lint. De lauwerkrans werd in 1902 gemaakt ter herinnering aan de Arnhemse musicus C.H. Coster. Hij was dirigent van het zangkoor ‘Toonkunst’ en dirigeerde dit koor tussen 1897 en 1901. ‘Toonkunst’ was een van de vele koren die in Arnhem actief waren en trad regelmatig in Musis Sacrum op.
Lauwerkrans van zilver, Den Haag, begin 20e eeuw. De lauwerkrans van bladeren en bessen is ellipsvormig, de uiteinden va...nkunst’ was een van de vele koren die in Arnhem actief waren en trad regelmatig in Musis Sacrum op.||Museum Arnhem GM 01054

    Verklaringen

    Lauwerkrans van zilver, Den Haag, begin 20e eeuw. De lauwerkrans van bladeren en bessen is ellipsvormig, de uiteinden van de takken zijn samengebonden door een gestrikt zilveren lint. De lauwerkrans werd in 1902 gemaakt ter herinnering aan de Arnhemse musicus C.H. Coster. Hij was dirigent van het zangkoor ‘Toonkunst’ en dirigeerde dit koor tussen 1897 en 1901. ‘Toonkunst’ was een van de vele koren die in Arnhem actief waren en trad regelmatig in Musis Sacrum op. (Nederlands)