(Q15052)
Verklaringen
B (achterkant); AK (voorkant, rechtsonder) (Nederlands)
2 bronnen
Tegel uit de Water Gallery van Hampton Court (Nederlands)
1 bron
LM 2165
1 bron
Delft (Nederlands)
onbekende waarde
1689 - 1694 (Nederlands)
1 bron
tinglazuuraardewerk, onderglazuur blauw (Nederlands)
onbekende waarde
aardewerk, tinglazuur (Nederlands)
1 bron
LM 2165
1 bron
onbekende waarde
De Grieksche A (Nederlands)
1 bron
onbekende waarde
Delfts Blauw, Kunst of Kitsch / Ronald E. Brouwer, Karin Kievit, Jaap Jongstra. - Delft, 2012 (Nederlands)
1 bron
Koninklijk Blauw. Het mooiste Delfts aardewerk van Willem en Mary, Delfts aardewerk Geschiedenis van een nationaal product deel VI / Suzanne M.R. Lambooy. - Zwolle, 2020 (Nederlands)
Meer dan Blauw = More than Blue, Topstukken uit Museum Prinsenhof Delft = Masterpieces from Museum Prinsenhof Delft / Suzanne Klüver. - Delft, 2015 (Nederlands)
2 bronnen
onbekende waarde
Rijksmuseum 'Huis Lambert van Meerten' te Delft : Verslag van de Directeur over het jaar 1973, Overdruk uit de Nederlandse Rijksmusea / deel XCV / Rein-Arend Leeuw. - 's-Gravenhage, 1975 (Nederlands)
1 bron
onbekende waarde
Vazen met tuiten, 300 jaar pronkstukken = Vases with spouts, three centuries of splendour / Marion S. van Aken-Fehmers. - Zwolle ; Den Haag, 2007 (Nederlands)
1 bron
onbekende waarde
zonder eigen titel - Leiden, 2006 (Nederlands)
1 bron
Uitzonderlijke grote tegel, naar ontwerp van Daniel Marot. De tegel is gedecoreerd met een fontein in de vorm van een dekselvaas met water spuitend uit maskertjes. Rondom het bassin putti drinkend uit wijnglazen en tazza met aan weerszijden zuilen versierd met portretten in medaillons. De bovenkant van de tegel is versierd met een guirlande. Bijzonder is het signatuur met de letter AK aan de voorzijde (rechtsonder). Deze grote tegel is onderdeel van een serie, vervaardigd voor de inrichting van de tijdelijke woonruimte in Hampton Court, Londen van koningin Mary II, vrouw van Willem III. Deze ruimte, ook wel 'Water Gallery' genoemd, is inmiddels afgebroken. De tegel maakte oorspronkelijk deel uit van een tegeltableau, bestaande uit 4 (of 5) gestapelde tegels. Een aantal tegels zijn bewaard gebleven en in verschillende collecties ondergebracht. (Nederlands)
1 bron