(Q15054)

Versie door KunstmuseumBot (overleg | bijdragen) op 12 apr 2024 om 13:48 (‎Item geleegd: Automatic import with wikibase importer for object ([[<Labels @c441c0 _LanguageValues__values={'nl': <LanguageValue @c44a60 _LanguageValue__language='nl' _LanguageValue__value='wapenbord' _LanguageValue__removed=False>}>|<Labels @c441c0 _LanguageValues__values={'nl': <LanguageValue @c44a60 _LanguageValue__language='nl' _LanguageValue__value='wapenbord' _LanguageValue__removed=False>}>]]))

Verklaringen

faience ; tinglazuur ; loodglazuur (kwaart) ; groot- en kleinvuurtechniek ; polychroom (blauw, geel, groen, rood, zwart en goud) (Nederlands)
onbekende waarde
De Nederlandsche Leeuw : tentoonstelling ter gelegenheid van de herdenking van het 75 jarig bestaan van het Koninklijk Nederlandsch Genootschap voor Geslacht- en Wapenkunde / Anna Albertina Johanna (Anne) Berendsen. - Delft, 1958 (Nederlands)
onbekende waarde
Meesterwerken uit Delft - Delft, 1962 (Nederlands)
onbekende waarde
Rijksmuseum Huis Lambert van Meerten : Verslag van de Directeur over het jaar 1955 / Daniël H.G. Bolten. - 's-Gravenhage, 1957 (Nederlands)
onbekende waarde
Special report : Aardewerk uit Delft en Makkum -Netherlands- - Kyoto, 1988 (Nederlands)
Bord met op het plat het familiewapen van Christoffel Fabius van Hoecke (1665-1720), koopman in manufacturen en solliciteur-militair te Den Haag. Zijn vader, de zilversmid Adriaan van Hoecke trouwde in 1659 met Johanna Brechtel, een dochter van Hans Brechtel, deken van het Haagse goudsmedengilde. Na diens overlijden voerde Adriaan tevens het bedrijf van solliciteur-militair uit. Het gevierendeelde wapen bestaat in het eerste en vierde kwartier uit drie zilveren quarelen met vierkante koppen op een van rood en blauw gedeeld veld, zijnde Van Hoecke. Het tweede en derde kwartier toont in zwart een gouden lelie, het veld zilver gekoust, zijnde Brechtel. (Nederlands)
C.V. Hoekke 1719 (voorkant) (Nederlands)
0 bronnen