Opvallend aan deze ketel zijn de uitgezaagde en opgelegde bladornamenten in de zogenaamde cut-cardtechniek. Slechts weinig voorbeelden van deze arbeidsintensieve techniek zijn bewaard gebleven. De ketel toont de kwaliteit van de zilversmid Horatius van de Velde in een tijd dat de Gelderse adel hun bestellingen nog bij locale zilversmeden plaatste. Het gekroonde wapen met ossenkop op de dekselknop verwijst waarschijnlijk naar de Arnhemse familie Van Aller. (Q30773)

Uit Kunstmuseum API
Versie door KMBot (overleg | bijdragen) op 11 jul 2023 om 09:33 (‎Een nieuw item aangemaakt: Automatic import with wikibase importer for object ([[<Labels @1be860 _LanguageValues__values={'nl': <LanguageValue @1b6b90 _LanguageValue__language='nl' _LanguageValue__value='Opvallend aan deze ketel zijn de uitgezaagde en opgelegde bladornamenten in de zogenaamde cut-cardtechniek. Slechts weinig voorbeelden van deze arbeidsintensieve techniek zijn bewaard gebleven. De ketel toont de kwaliteit van de zilversmid Horatius van de Velde in een tijd dat de Gelde...)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Opvallend aan deze ketel zijn de uitgezaagde en opgelegde bladornamenten in de zogenaamde cut-cardtechniek. Slechts wein...de wapen met ossenkop op de dekselknop verwijst waarschijnlijk naar de Arnhemse familie Van Aller.||Museum Arnhem GMI 00002
Taal Label Beschrijving Ook bekend als
Nederlands
Opvallend aan deze ketel zijn de uitgezaagde en opgelegde bladornamenten in de zogenaamde cut-cardtechniek. Slechts weinig voorbeelden van deze arbeidsintensieve techniek zijn bewaard gebleven. De ketel toont de kwaliteit van de zilversmid Horatius van de Velde in een tijd dat de Gelderse adel hun bestellingen nog bij locale zilversmeden plaatste. Het gekroonde wapen met ossenkop op de dekselknop verwijst waarschijnlijk naar de Arnhemse familie Van Aller.
Opvallend aan deze ketel zijn de uitgezaagde en opgelegde bladornamenten in de zogenaamde cut-cardtechniek. Slechts wein...de wapen met ossenkop op de dekselknop verwijst waarschijnlijk naar de Arnhemse familie Van Aller.||Museum Arnhem GMI 00002

    Verklaringen

    Opvallend aan deze ketel zijn de uitgezaagde en opgelegde bladornamenten in de zogenaamde cut-cardtechniek. Slechts weinig voorbeelden van deze arbeidsintensieve techniek zijn bewaard gebleven. De ketel toont de kwaliteit van de zilversmid Horatius van de Velde in een tijd dat de Gelderse adel hun bestellingen nog bij locale zilversmeden plaatste. Het gekroonde wapen met ossenkop op de dekselknop verwijst waarschijnlijk naar de Arnhemse familie Van Aller. (Nederlands)