Het toiletstel is gegraveerd met het wapen van de Arnhemse familie Brantsen. Hoogstwaarschijnlijk heeft het toebehoord aan het echtpaar Johan Brantsen en Anna Elisabeth Schimmelpenninck, die in 1747 te Rheden in het huwelijk traden. Brantsen was een belangrijk man: advocaat, ontvanger-generaal van de Veluwe en schepen van de heerlijkheid Rosendael. Een bestelling van een dergelijk elegant toiletstel in rococostijl bij toonaangevende zilversmeden in Den Haag hoorde bij zijn status. Het servies is niet in een keer in zijn geheel besteld. De symmetrisch, monumentaal vormgegeven borstels zijn in 1746-1747 als eerste vervaardigd en passen nog geheel in de barokstijl van de vroege 18de eeuw. De in 1756 uitgevoerde dozen met omgekrulde bladvormige pootjes en de spiegel met C-voluten en asymmetrische bladeren ademen meer de sfeer van de vroege rococoperiode. (Q30600)

Uit Kunstmuseum API
Versie door KMBot (overleg | bijdragen) op 11 jul 2023 om 09:31 (‎Een nieuw item aangemaakt: Automatic import with wikibase importer for object ([[<Labels @1b7100 _LanguageValues__values={'nl': <LanguageValue @1c7880 _LanguageValue__language='nl' _LanguageValue__value='Het toiletstel is gegraveerd met het wapen van de Arnhemse familie Brantsen. Hoogstwaarschijnlijk heeft het toebehoord aan het echtpaar Johan Brantsen en Anna Elisabeth Schimmelpenninck, die in 1747 te Rheden in het huwelijk traden. Brantsen was een belangrijk man: advocaat, ontvanger-...)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het toiletstel is gegraveerd met het wapen van de Arnhemse familie Brantsen. Hoogstwaarschijnlijk heeft het toebehoord a...e spiegel met C-voluten en asymmetrische bladeren ademen meer de sfeer van de vroege rococoperiode.||Museum Arnhem GM 05344
Taal Label Beschrijving Ook bekend als
Nederlands
Het toiletstel is gegraveerd met het wapen van de Arnhemse familie Brantsen. Hoogstwaarschijnlijk heeft het toebehoord aan het echtpaar Johan Brantsen en Anna Elisabeth Schimmelpenninck, die in 1747 te Rheden in het huwelijk traden. Brantsen was een belangrijk man: advocaat, ontvanger-generaal van de Veluwe en schepen van de heerlijkheid Rosendael. Een bestelling van een dergelijk elegant toiletstel in rococostijl bij toonaangevende zilversmeden in Den Haag hoorde bij zijn status. Het servies is niet in een keer in zijn geheel besteld. De symmetrisch, monumentaal vormgegeven borstels zijn in 1746-1747 als eerste vervaardigd en passen nog geheel in de barokstijl van de vroege 18de eeuw. De in 1756 uitgevoerde dozen met omgekrulde bladvormige pootjes en de spiegel met C-voluten en asymmetrische bladeren ademen meer de sfeer van de vroege rococoperiode.
Het toiletstel is gegraveerd met het wapen van de Arnhemse familie Brantsen. Hoogstwaarschijnlijk heeft het toebehoord a...e spiegel met C-voluten en asymmetrische bladeren ademen meer de sfeer van de vroege rococoperiode.||Museum Arnhem GM 05344

    Verklaringen

    Het toiletstel is gegraveerd met het wapen van de Arnhemse familie Brantsen. Hoogstwaarschijnlijk heeft het toebehoord aan het echtpaar Johan Brantsen en Anna Elisabeth Schimmelpenninck, die in 1747 te Rheden in het huwelijk traden. Brantsen was een belangrijk man: advocaat, ontvanger-generaal van de Veluwe en schepen van de heerlijkheid Rosendael. Een bestelling van een dergelijk elegant toiletstel in rococostijl bij toonaangevende zilversmeden in Den Haag hoorde bij zijn status. Het servies is niet in een keer in zijn geheel besteld. De symmetrisch, monumentaal vormgegeven borstels zijn in 1746-1747 als eerste vervaardigd en passen nog geheel in de barokstijl van de vroege 18de eeuw. De in 1756 uitgevoerde dozen met omgekrulde bladvormige pootjes en de spiegel met C-voluten en asymmetrische bladeren ademen meer de sfeer van de vroege rococoperiode. (Nederlands)