Oxidatie (Q3253)

Uit Kunstmuseum API
Versie door Hannolans (overleg | bijdragen) op 10 okt 2022 om 17:31 (‎Verklaring aangemaakt: titel (of omschrijving) (P24): In de vakliteratuur wordt vaak gewag gemaakt van oxyderend of reducerend stoken. Bij oxiderend stoken laat men een overmaat aan zuurstof toe, bij reducerend stoken knijpt men de luchttoevoer af, waardoor de oven zich vult met kolendamp (koolmonoxide). De wijze van stoken heeft grote invloed op de uiteindelijke kleur van het baksel. Koperrood wordt bijvoorbeeld zwart en celadon wordt bruin door teveel zuurstof., titel/omschrijving lange teksten)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
In de vakliteratuur wordt vaak gewag gemaakt van oxyderend of reducerend stoken. Bij oxiderend stoken laat men een overmaat aan zuurstof toe, bij reducerend stoken knijpt men de luchttoevoer af, waardoor de oven zich vult met kolendamp (koolmonoxi...
Taal Label Beschrijving Ook bekend als
Nederlands
Oxidatie
In de vakliteratuur wordt vaak gewag gemaakt van oxyderend of reducerend stoken. Bij oxiderend stoken laat men een overmaat aan zuurstof toe, bij reducerend stoken knijpt men de luchttoevoer af, waardoor de oven zich vult met kolendamp (koolmonoxi...

    Verklaringen

    In de vakliteratuur wordt vaak gewag gemaakt van oxyderend of reducerend stoken. Bij oxiderend stoken laat men een overmaat aan zuurstof toe, bij reducerend stoken knijpt men de luchttoevoer af, waardoor de oven zich vult met kolendamp (koolmonoxide). De wijze van stoken heeft grote invloed op de uiteindelijke kleur van het baksel. Koperrood wordt bijvoorbeeld zwart en celadon wordt bruin door teveel zuurstof. (Nederlands)