Oxidatie (Q3253): verschil tussen versies
Naar navigatie springen
Naar zoeken springen
(Een nieuw item aangemaakt: langere termen alvast met ...) Label: openrefine-3.6 |
(Verklaring aangemaakt: titel (of omschrijving) (P24): In de vakliteratuur wordt vaak gewag gemaakt van oxyderend of reducerend stoken. Bij oxiderend stoken laat men een overmaat aan zuurstof toe, bij reducerend stoken knijpt men de luchttoevoer af, waardoor de oven zich vult met kolendamp (koolmonoxide). De wijze van stoken heeft grote invloed op de uiteindelijke kleur van het baksel. Koperrood wordt bijvoorbeeld zwart en celadon wordt bruin door teveel zuurstof., titel/omschrijving lange teksten) Label: openrefine-3.6 |
||||||||||||||
eigenschap / titel (of omschrijving) | |||||||||||||||
In de vakliteratuur wordt vaak gewag gemaakt van oxyderend of reducerend stoken. Bij oxiderend stoken laat men een overmaat aan zuurstof toe, bij reducerend stoken knijpt men de luchttoevoer af, waardoor de oven zich vult met kolendamp (koolmonoxide). De wijze van stoken heeft grote invloed op de uiteindelijke kleur van het baksel. Koperrood wordt bijvoorbeeld zwart en celadon wordt bruin door teveel zuurstof. (Nederlands) | |||||||||||||||
eigenschap / titel (of omschrijving): In de vakliteratuur wordt vaak gewag gemaakt van oxyderend of reducerend stoken. Bij oxiderend stoken laat men een overmaat aan zuurstof toe, bij reducerend stoken knijpt men de luchttoevoer af, waardoor de oven zich vult met kolendamp (koolmonoxide). De wijze van stoken heeft grote invloed op de uiteindelijke kleur van het baksel. Koperrood wordt bijvoorbeeld zwart en celadon wordt bruin door teveel zuurstof. (Nederlands) / rang | |||||||||||||||
Normale rang | |||||||||||||||
eigenschap / titel (of omschrijving): In de vakliteratuur wordt vaak gewag gemaakt van oxyderend of reducerend stoken. Bij oxiderend stoken laat men een overmaat aan zuurstof toe, bij reducerend stoken knijpt men de luchttoevoer af, waardoor de oven zich vult met kolendamp (koolmonoxide). De wijze van stoken heeft grote invloed op de uiteindelijke kleur van het baksel. Koperrood wordt bijvoorbeeld zwart en celadon wordt bruin door teveel zuurstof. (Nederlands) / bron | |||||||||||||||
vermeld in: voormalige website Aziatisch keramiek geraadpleegd op: 22 sep 2022
URL voor bron: http://www.aziatischekeramiek.nl/keys/view/oxidatie/17 |
Huidige versie van 10 okt 2022 om 17:31
In de vakliteratuur wordt vaak gewag gemaakt van oxyderend of reducerend stoken. Bij oxiderend stoken laat men een overmaat aan zuurstof toe, bij reducerend stoken knijpt men de luchttoevoer af, waardoor de oven zich vult met kolendamp (koolmonoxi...
Taal | Label | Beschrijving | Ook bekend als |
---|---|---|---|
Nederlands | Oxidatie |
In de vakliteratuur wordt vaak gewag gemaakt van oxyderend of reducerend stoken. Bij oxiderend stoken laat men een overmaat aan zuurstof toe, bij reducerend stoken knijpt men de luchttoevoer af, waardoor de oven zich vult met kolendamp (koolmonoxi... |
Verklaringen
1 bron
15 sep 2022
Oxidatie (Nederlands)
1 bron
15 sep 2022
Oxidatie (Nederlands)
In de vakliteratuur wordt vaak gewag gemaakt van oxyderend of reducerend stoken. Bij oxiderend stoken laat men een overmaat aan zuurstof toe, bij reducerend stoken knijpt men de luchttoevoer af, waardoor de oven zich vult met kolendamp (koolmonoxide). De wijze van stoken heeft grote invloed op de uiteindelijke kleur van het baksel. Koperrood wordt bijvoorbeeld zwart en celadon wordt bruin door teveel zuurstof. (Nederlands)