Item:Q3253: verschil tussen versies
Een nieuw item aangemaakt: langere termen alvast met ... Label: openrefine-3.6 |
Verklaring aangemaakt: titel (of omschrijving) (P24): In de vakliteratuur wordt vaak gewag gemaakt van oxyderend of reducerend stoken. Bij oxiderend stoken laat men een overmaat aan zuurstof toe, bij reducerend stoken knijpt men de luchttoevoer af, waardoor de oven zich vult met kolendamp (koolmonoxide). De wijze van stoken heeft grote invloed op de uiteindelijke kleur van het baksel. Koperrood wordt bijvoorbeeld zwart en celadon wordt bruin door teveel zuurstof., titel/omschrijving lange teksten Label: openrefine-3.6 |
||||||||||||||
| eigenschap / titel (of omschrijving) | |||||||||||||||
In de vakliteratuur wordt vaak gewag gemaakt van oxyderend of reducerend stoken. Bij oxiderend stoken laat men een overmaat aan zuurstof toe, bij reducerend stoken knijpt men de luchttoevoer af, waardoor de oven zich vult met kolendamp (koolmonoxide). De wijze van stoken heeft grote invloed op de uiteindelijke kleur van het baksel. Koperrood wordt bijvoorbeeld zwart en celadon wordt bruin door teveel zuurstof. (Nederlands) | |||||||||||||||
| eigenschap / titel (of omschrijving): In de vakliteratuur wordt vaak gewag gemaakt van oxyderend of reducerend stoken. Bij oxiderend stoken laat men een overmaat aan zuurstof toe, bij reducerend stoken knijpt men de luchttoevoer af, waardoor de oven zich vult met kolendamp (koolmonoxide). De wijze van stoken heeft grote invloed op de uiteindelijke kleur van het baksel. Koperrood wordt bijvoorbeeld zwart en celadon wordt bruin door teveel zuurstof. (Nederlands) / rang | |||||||||||||||
Normale rang | |||||||||||||||
| eigenschap / titel (of omschrijving): In de vakliteratuur wordt vaak gewag gemaakt van oxyderend of reducerend stoken. Bij oxiderend stoken laat men een overmaat aan zuurstof toe, bij reducerend stoken knijpt men de luchttoevoer af, waardoor de oven zich vult met kolendamp (koolmonoxide). De wijze van stoken heeft grote invloed op de uiteindelijke kleur van het baksel. Koperrood wordt bijvoorbeeld zwart en celadon wordt bruin door teveel zuurstof. (Nederlands) / bron | |||||||||||||||
vermeld in: voormalige website Aziatisch keramiek geraadpleegd op: 22 sep 2022
URL voor bron: http://www.aziatischekeramiek.nl/keys/view/oxidatie/17 | |||||||||||||||