steengoed (Q3283): verschil tussen versies
Naar navigatie springen
Naar zoeken springen
(Een nieuw item aangemaakt: langere termen alvast met ...) Label: openrefine-3.6 |
([nl]-label gewijzigd: steengoed) |
||
label / nl | label / nl | ||
steengoed |
Versie van 2 okt 2022 09:04
Keramisch product dat zo hard is gebakken dat het niet meer poreus is. Het mist de doorschijnendheid van porselein. Steengoed vergt baktemperaturen rond ca. 1000 °C. Voorbeelden van steengoed zijn de meeste celadons en satsuma (z.a.)....
Taal | Label | Beschrijving | Ook bekend als |
---|---|---|---|
Nederlands | steengoed |
Keramisch product dat zo hard is gebakken dat het niet meer poreus is. Het mist de doorschijnendheid van porselein. Steengoed vergt baktemperaturen rond ca. 1000 °C. Voorbeelden van steengoed zijn de meeste celadons en satsuma (z.a.).... |
Verklaringen
1 bron
15 sep 2022
Steengoed (Nederlands)
1 bron
15 sep 2022
Steengoed (Nederlands)