Oxidatie (Q3253): verschil tussen versies

Uit Kunstmuseum API
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(‎Een nieuw item aangemaakt: langere termen alvast met ...)
Label: openrefine-3.6
 
(‎Verklaring aangemaakt: titel (of omschrijving) (P24): In de vakliteratuur wordt vaak gewag gemaakt van oxyderend of reducerend stoken. Bij oxiderend stoken laat men een overmaat aan zuurstof toe, bij reducerend stoken knijpt men de luchttoevoer af, waardoor de oven zich vult met kolendamp (koolmonoxide). De wijze van stoken heeft grote invloed op de uiteindelijke kleur van het baksel. Koperrood wordt bijvoorbeeld zwart en celadon wordt bruin door teveel zuurstof., titel/omschrijving lange teksten)
Label: openrefine-3.6
 
eigenschap / titel (of omschrijving)
 
In de vakliteratuur wordt vaak gewag gemaakt van oxyderend of reducerend stoken. Bij oxiderend stoken laat men een overmaat aan zuurstof toe, bij reducerend stoken knijpt men de luchttoevoer af, waardoor de oven zich vult met kolendamp (koolmonoxide). De wijze van stoken heeft grote invloed op de uiteindelijke kleur van het baksel. Koperrood wordt bijvoorbeeld zwart en celadon wordt bruin door teveel zuurstof. (Nederlands)
eigenschap / titel (of omschrijving): In de vakliteratuur wordt vaak gewag gemaakt van oxyderend of reducerend stoken. Bij oxiderend stoken laat men een overmaat aan zuurstof toe, bij reducerend stoken knijpt men de luchttoevoer af, waardoor de oven zich vult met kolendamp (koolmonoxide). De wijze van stoken heeft grote invloed op de uiteindelijke kleur van het baksel. Koperrood wordt bijvoorbeeld zwart en celadon wordt bruin door teveel zuurstof. (Nederlands) / rang
 
Normale rang
eigenschap / titel (of omschrijving): In de vakliteratuur wordt vaak gewag gemaakt van oxyderend of reducerend stoken. Bij oxiderend stoken laat men een overmaat aan zuurstof toe, bij reducerend stoken knijpt men de luchttoevoer af, waardoor de oven zich vult met kolendamp (koolmonoxide). De wijze van stoken heeft grote invloed op de uiteindelijke kleur van het baksel. Koperrood wordt bijvoorbeeld zwart en celadon wordt bruin door teveel zuurstof. (Nederlands) / bron
 
vermeld in: voormalige website Aziatisch keramiek
geraadpleegd op: 22 sep 2022
Tijdstip+2022-09-22T00:00:00Z
Tijdzone+00:00
KalenderGregoriaanse
Precisie1 dag
Voor0
Na0

URL voor bron: http://www.aziatischekeramiek.nl/keys/view/oxidatie/17

Huidige versie van 10 okt 2022 om 17:31

In de vakliteratuur wordt vaak gewag gemaakt van oxyderend of reducerend stoken. Bij oxiderend stoken laat men een overmaat aan zuurstof toe, bij reducerend stoken knijpt men de luchttoevoer af, waardoor de oven zich vult met kolendamp (koolmonoxi...
Taal Label Beschrijving Ook bekend als
Nederlands
Oxidatie
In de vakliteratuur wordt vaak gewag gemaakt van oxyderend of reducerend stoken. Bij oxiderend stoken laat men een overmaat aan zuurstof toe, bij reducerend stoken knijpt men de luchttoevoer af, waardoor de oven zich vult met kolendamp (koolmonoxi...

    Verklaringen

    In de vakliteratuur wordt vaak gewag gemaakt van oxyderend of reducerend stoken. Bij oxiderend stoken laat men een overmaat aan zuurstof toe, bij reducerend stoken knijpt men de luchttoevoer af, waardoor de oven zich vult met kolendamp (koolmonoxide). De wijze van stoken heeft grote invloed op de uiteindelijke kleur van het baksel. Koperrood wordt bijvoorbeeld zwart en celadon wordt bruin door teveel zuurstof. (Nederlands)